Samen aan Tafel

Huisvanaandacht is ook samen eten.

Twee keer per maand gaan we op een vooraf bepaalde dag samen dineren. We starten met een wandeling in de natuur en drinken daarna gezamelijk koffie/thee of een zelfgemaakt sapje. Vervolgens  bereiden we samen ons eten en gaan aan tafel.

We proberen  mindful te eten. Dat betekent dat we aandacht hebben voor alle zintuigelijke prikkels zoals geur, smaak, textuur, etc. We proeven bewust en genieten van onze maaltijd.  Daarbij is zo weinig mogelijk afleiding belangrijk dus we eten voornamelijk in stilte.  Dat is voor sommigen wellicht een beetje vreemd maar je zult gaandeweg ontdekken dat het heel fijn is om bewust met eten bezig te zijn. Merk hoe intens je de smaken plotseling ervaart. Wanneer je mindful eet zul je al snel merken dat kunstmatige smaken ‘hol’ zijn, dat ze weinig diepgang hebben. Hierdoor zul je een natuurlijke voorkeur ontwikkelen voor echt eten. En dat is een fijne bijkomstigheid, want echt eten is bijzonder gezond!

De prijs:  Deze is afhankelijk van wat we eten. We delen de kosten door het aantal deelnemers. Voor diegene waarbij dit een bezwaar is bestaat er de mogelijkheid om het om te zetten in een klusje bij Huisvanaandacht en dat kan bestaan uit meehelpen in de tuin/weide of waar mogelijk hulp bij nodig is. Geld  mag zeker geen belemmering zijn. Er is altijd een weg!.